Ingeborg Lindheim 91145 980 / Eivin J. Eilertsen 976 94 476

Bryggeriet

Bryggeriet

Innerst i låven som ble bygd i 1954, står det i dag et nytt mikrobryggeri fra Premier Stainless Systems. Bryggeriet består av total 11 tanker. Et meskekar, en kokekjele, en varmtvannstank, seks gjæringstanker og to klarningstanker. Fire gjæringstanker rommer 1150 liter og to rommer ca 2500 liter. Mye av ølet gjæres i disse tankene, under kontrollerte omgivelser.

I kjelleren under den nye delen av låven ligger øl til lagring på eikefat av ulik størrelse. Denne kjelleren ble bygd i 2016 sammen med den nye delen av låven. Her finnes det i dag ca 130 eikefat med både øl og cider til lagring og ettergjæring.

Tønnene er brukt fra før til vinproduksjon, bourbon og rom. De kommer fra ulike deler av Europa og USA.

I tredje etasje av låven står et åpent kar. På høsten, når værforholdene er riktig, brygger vi øl som spontangjæres med villgjær fra lufta på Lindheim. Selve bryggeprosessen er annerledes enn for våre «vanlige» øl. Vi bruker en annen type malt, rå hvete, gammel humle og en annen meskemetode. Etter koking blir vørteren avkjølt i dette åpne karet som kalles et «coolship». Her blir villgjær fanget opp på overflaten av vørteren. Når vørteren er 18 grader, overføres den til brukte eikefat for både gjæring og lagring. Denne prosessen kan tar flere år. Den magiske luften på Lindheim er full av mystiske mikrober og gjær som egner seg for å skape noe unikt fra vår region.

 


 

Scroll to Top